ANDREJ RASPOPOVIĆ

Biografija

Personalne informacije:

Andrej Raspopović, rođen 1985 godine u Podgorici, osnivač i partner u advokatskoj kancelariji “Rajković, Šofranac & Raspopović”.

Obrazovanje:

Obrazovanje je sticao na Univerzitetu Crne Gore – Pravnom fakultetu u Podgorici i Megatrend univerzitetu u Beogradu na Fakultetu za državnu upravu i administraciju.

Profesionalno iskustvo:

Višegodišnje iskustvo u pravnoj struci započeo je sa mjesta Saradnika za radno pravo, da bi kasnije postao jedan od rukovodilaca pravne i kadrovske (HR) službe međunarodne kompanije Delta Sport Montenegro, članice Delta Holding Grupe, a koja je bila generalni zastupnik i distributer najvećih svjetskih konfekcijskih brendova za jugoistočnu Evropu, modnog brenda Inditex (Zara, Bershka, Oysho, Stradivarius, Pull & Bear), te najvećeg sportskog brenda NIKE, kao i ugostiteljskog lanca Costa Coffee, gdje se u okviru menadžmentske strukture sa veoma odgovorne pozicije u vrlo dinamičnom radnom okruženju, oprobao u različitim zadacima i oblastima, a koji nisu isključivo usko vezani za pravnu struku. Svoja stručna znanja iz oblasti radnog i privrednog prava nastavio je da usavršava kao pripravnik u “Advokatskoj kancelariji Prelević” OD Podgorica, da bi nakon položenog pravosudnog i advokatskog ispita u istoj kancelariji nastavio da radi kao advokat sve do osnivanja advokatske kancelarije “Rajković, Šofranac & Raspopović”.

Glavno područje njegovog rada predstavlja zastupanje i savjetovanje kako domaćih tako i stranih klijenata sa engleskog i ruskog govornog područja, i to u oblastima krivično pravne materije, te radnog i privrednog prava, prava konkurencije, prava intelektualne svojine, te prava iz oblasti osiguranja i svojinsko pravnih odnosa. Nakon ekspanzije tržišta nekretnina 2008. godine u Crnoj Gori, aktivno radi na pronalaženju nekretnina i investicija u ovoj oblasti na cjelokupnom crnogorskom tržištu.